Jérôme

är utbildad kock och jobbade i lyxrestaurangbranschen i flera år innan han tog över famileföretaget, en liten mäklarfirma. Han hade jobbat där i 20 år när han kände att han ville tillbaka till sin passion, matlagning.

Johanna

var lärare på högstadiet i 20 år när hon kände att hon ville gärna uppleva något nytt.

Tillsammans

bestämde de sig för att flytta till Sverige för att starta ett café med franskt utbud. De kom till Alingsås kommun sommaren 2019. I väntan på den rätta lokalen skaffade Jérôme och Johanna en liten grön matvagn som står på deras tomt, Hemsjövägen 23, sedan sommaren 2020. Där sålde de tarte flambée bakade i vedugn att äta på plats i trädgården eller att ta med hem. Verksamheten blev bara större och större för varje år : idag finns nu en butik bredvid matvagnen, sittplatser i ladan och ni kan träffa Jerôme på olika matmarknaden. Dessutom importerar också paret franska gårdsostar från Philippe Olivier som de säljer i deras butik men också i flera andra delikatessbutiker och restauranger i Göteborg och Stockholm.

De säljer även franska hemlagade maträtter, franska lagrade ostar och importerade delikatesser i en liten butik som byggdes bredvid matvagnen sommaren 2021.

Jérôme och Johanna älskar att dela med sig av deras kärlek till maten och matkulturen. De vill att kunderna upplever deras maträtter som om de satt med på en familjemiddag, att de känner att maten är lagad med kärlek och glädje för deras skull !

Hemsjövägen 23, Hemsjö